Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

2016.01.08

 

Alapítványunk  életre hívásának  oka a társadalmi méretű válság, amely anyagi, lelki és szellemi szinten egyöntetűen megnyilvánul. Településünkön is megfigyelhetőek ennek hátrányos következményei a közösség, a családok és egyének életében. „Gyermekben érlelődik a jövő” Hermann Alice gondolata mutatja a kivezető utat. Össze kell fogni mindazoknak, akik tenni kívánnak a változásért, és a gyermekeket kell „megcélozni” hiszen értük - általuk mi felnőttek is érintettek vagyunk.

Néhány évtizede településünkön országos hírű úttörőcsapat működött  Sulyok József tanító vezetésével.  Sokan épültek több évtizedes áldásos tevékenysége jóvoltából, akik időközben maguk is szülők lettek, és fokozottabban érezték a hiányt és a felelősséget. 

Ez az igény hívta életre településünkön a Gyermekeinkért Ifjúsági Alapítványt azzal a céllal, hogy támogasson minden olyan kezdeményezést, amely gyermekeink javát – testi, lelki, szellemi kiteljesedését – szolgálja, és a jelenlegi állapot tanúságait levonva, a minőségi élet megvalósításának kereteit körvonalazza számunkra.

Az alapítvány feladata a TUDATFORMÁLÁS, a „jó megoldások” terjesztése, támogatás értékek közvetítése, tudatosítása, a minőségi élet kiteljesedése érdekében.  Módszere az élménypedagógia segítségével  történő tudatformálás.   

Tevékenysége a következő témakörök felé irányul:    család, nemzeti kultúra, keresztény szellemiség - erkölcs, személyiségközpontú nevelés, tartalmas szabadidős programok és az egészséges életmód. Feladata még a helyi cserkészközösség működtetése.

Közel 20 éve tevékenykedik a fenti célok megvalósításáért.  Munkáját jellemzi a hagyományos adventi programsorozat, amely múlt év decemberében is megvalósult.  Kezdve a szabadtéri betlehem építéssel a templomkertben,  kézműves foglalkozások rendezésével a cserkészotthonban, a művelődési házban valamint  a plébánián,  és a „Mindenki karácsonyán” megrendezett „Betlehemi meseerdő” című program -  séta egy mécsesekkel kijelölt útvonalon a szabadtéri betlehemhez Máriával és Józseffel. Az útközben berendezett helyszíneken találkozás a fogadóssal, a csillagot leső királyokkal, a tábortűznél melegedő pásztorokkal, a jó hírt hozó angyalokkal és egy igazi  csacsival a gyerekek nagy örömére. (Köszönet érte Molnár Tibornak!)

Szenteste pedig  a helyi cserkészek tiszte az izraeli Betlehemből érkező „Békeláng”  eljuttatása az éjféli misére.